24 mars 2013

Dixie Chicks

Nu i veckan har media förstås rapporterat en massa om att det är tio år sedan USA invaderade Irak. Jag är inte rätt person för en fullödig analys av detta, men jag bodde i Tyskland precis under invasionen och minns att jag - delvis säkerligen på grund av den tyska medierapporteringen, där i princip alla var emot - var helt emot invasionen och väldigt upprörd över det hela, medan Exet och många kompisar i Sverige hade en mer positiv syn (om man nu kan säga så) på invasionen.

Iallafall. I samband med invasionen sa Dixie Chicks sångerska Natalie Mains på en konsert i London att bandet skämdes för att George Bush var från Texas. Efter det yttrandet tog deras framgångssaga slut. Jag älskade Dixie Chicks, fotomodellsnygga tjejer som sjöng och spelade brallorna av det etablerade countryetablissemanget. Men med det yttrandet från sångerskan tog det slut, pang bom. För ett all-american tjejband kritiserar inte presidenten minsann.

Här en lite för lång men mycket intressant artikel om Dixie Chicks i Texas Monthly (läsarkommentarerna är också läsvärda, mycket "de får skylla sig själva", "omoget" osv.). Här en bra låt:


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar