19 december 2015

2015

Bara blivit sporadiska inlägg här på sistone. Har haft mycket att göra på alla fronter och har inte gjort så mycket mer än det vardagliga. Helt ok iofs men inte mycket att blogga om. Därför kommer årssammanfattningen för 2015 redan nu. Hela julen är ju kvar men jag räknar inte med några tvära kast i detta år de sista två veckorna.

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut? Sprang Stockholm Maraton (för det fall ni glömt det, hahaha). 

Genomdrev du någon stor förändring? Nej. Planerar en större ommöblering här hemma i vår dock. Inte någon stor förändring heller kanske men vi gör nästan aldrig sånt.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år? Nej, tyvärr inte. Brors bebis föddes i slutet av 2014 så hen har jag gosat med massor i år.

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?  Faktiskt ingen särskild dag som utmärkt sig. Det har hänt saker som jag såklart kommer att komma ihåg, men datumen har inte etsats fast hos mig.

Dog någon som stod dig nära? Tack och lov inte.

Vilka länder besökte du? Inga tror jag? Det suger ju. 

Bästa köpet? En bomberjacka.

Gjorde någonting dig riktigt glad? Massor med saker. Att jag lever i en familj där vi är snälla mot och respekterar varandra. Att barnen verkar må bra och har det bra i sina skolor. Att jag hade bra värden på hälsokontrollen (jo, jag är så gammal nu att sånt är glädjeämnen). Att jobbet är roligt. 

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016? Att jag slutar oroa mig för saker jag inte kan påverka och för mer eller mindre osannolika situationer. Att jag blir lite modigare. Bättre väder, dvs. sommartemperaturer på sommaren och vintertemperaturer på vintern. Inte 10 grader hela året.

Vad önskar du att du gjort mer?  Sovit. Läst böcker. Tränat.

Vad önskar du att du gjort mindre? Ätit godis. Gnällt och klagat.

Favoritprogram på TV? Har blivit en riktig serieknarkare. Bra serier jag sett i år är Bloodline, Downton Abbey, the Fall, Luther och River.

Bästa boken du läste i år? Henning Mankells trilogi för ungdomar om Sofia från Moçambique.

Största musikaliska upptäckten? Jag upptäcker sällan ny musik numera, kanske enstaka låtar med för mig nya artister. I år har jag lyssnat lite mer på klassisk musik igen, skönt att jobba till ibland tycker jag. Kört klassiker som Händels Messias, Vivaldis de fyra årstiderna och några operor.

Vad var din största framgång på jobbet 2015? Framgång i betydelsen prestation är en tvist som Bossen och jag vann åt en klient i Marknadsdomstolen (jag processar i princip aldrig, så detta var en stort och ovant för mig). I övrigt tror jag att jag överlag prestaterat ok och betett mig bra.

Största framgång på det privata planet? Att vi får vardagen att funka. Att jag sprang ett maraton (sorry). 

Största misstaget? Att jag inte orkat ta tag i en massa praktiska projekt (tömma förråd, rensa ut skit, sälja saker, fixa grejer till barnens rum osv osv).

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare. Förra året hade jag cysteländet och ett dödsfall i familjen och en massa knep och knåp som jag inte haft i år.

Vad spenderade du mest pengar på? PT-timmar. Restaurangbesök.

Något du önskade dig och fick? En ny tatuering. Ett minibreak med M.

Något du önskade dig och inte fick? En fredligare omvärld.

Vad gjorde du på din födelsedag 2015? Hade en middag med närmsta familjen.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Fred och frihet i världen. 

Vad fick dig att må bra? Samtal och umgänge med familjen. Träning. 

Vem saknade du? Som alltid, dem som inte finns mer.

De bästa nya människorna du träffade? En ny kollega (som tyvärr ska sluta snart). Några föräldrar i Pluttskruttens skola som jag gillar. Jag är för övrigt lyckligt lottad som har många som står mig nära. 

Mest stolt över? Det liv jag skapat mig.

Högsta önskan just nu? Att de väpnade konflikterna i världen får ett slut, att människor ska slippa fly och att de som har flytt får ett värdigt mottagande och en bra nystart.

Vad tänker du göra annorlunda nästa år?  Planera in egentid i kalendern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar