18 juni 2008

but why?

Coola Hanna Fridén bloggade om knastampongerna "Gynotex Soft-Tampons" (www.softtampons.net) för ett tag sedan. Tillverkaren skryter med att man kan ha sex när man har dem insatta (till vilken nytta kan man undra). Emellertid visar det sig att även till synes "normala" tamponger kan vara helt galna.

Min väninna Zäta har just varit utomlands och visade upp en tampong av märket Tampax som hon köpt där. Tydligen anser Tampaxtillverkaren dels att ju fler förpackningar och förpackningsmaterial desto bättre, dels att det mest otäcka en kvinna kan råka ut för att råka nudda sitt kön. Tampongerna är först förpackade en och en i papper och sedan i ett plastfodral som ser ut som ett Lypsyl ungefär. Instruktionerna för att placera tampongen - man skall tydligen dra plasthylsan fram och tillbaka och hit och dit för att sedan på något sätt skjuta tampongen på plats - är dessutom totalt obegripliga. Enda vitsen med plasthylsan verkar vara att man absolut inte skall råka nudda sin snippa. Gud förbjude. Som kronan på verket är tampongerna helt luddiga och ser de ut att vara gjorda av ihoppressad bomull.

Summan av kardemumman blir att de är miljöovänliga, användarovänliga och odugliga. Turligt nog finns Tampax (ännu?) inte i Sverige. Call me oldfashioned och bakåtsträvande men jag fortsätter gärna med Apotekets tamponger i storpack ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar